Guiso poderoso de lentejas con chorizo y morcilla

Guiso poderoso de lentejas con chorizo y morcilla

Hello everybody, I hope you're having an amazing day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Guiso poderoso de lentejas con chorizo y morcilla. One of my favorites. For mine, I will make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Guiso poderoso de lentejas con chorizo y morcilla is one of the most popular of recent trending meals on earth. It is appreciated by millions daily. It's easy, it is fast, it tastes delicious. Guiso poderoso de lentejas con chorizo y morcilla is something which I've loved my entire life. They are nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Guiso poderoso de lentejas con chorizo y morcilla, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Guiso poderoso de lentejas con chorizo y morcilla delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Guiso poderoso de lentejas con chorizo y morcilla is 4/5 personas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can have Guiso poderoso de lentejas con chorizo y morcilla using 16 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Guiso poderoso de lentejas con chorizo y morcilla:

  1. 400 gr. lentejas
  2. 200 gr. calabaza
  3. 2 zanahorias
  4. 2 patatas medianas
  5. 1 y 1/2 cebolla grande
  6. 4 dientes ajo
  7. Chorizo y morcilla
  8. 200 gr. carne magra
  9. Perejil
  10. 1 cayena
  11. 1 cda. sopera comino
  12. Sal
  13. 2 hojas laurel
  14. 1 chorrito aceite
  15. Puré de tomate
  16. 1 cda. azúcar

Steps to make to make Guiso poderoso de lentejas con chorizo y morcilla

  1. Para empezar nos servimos un vasito de vino tinto y vamos lavando un poco las lentejas antes de ponerlas a hervir. Yo no las pongo en remojo. Con un hervor de 15/20 min están listas. Con el chorizo y la morcilla hacemos lo mismo, hervimos a fuego lento para que suelte grasa. Mientras hierven las lentejas vamos cortando las verduras en brunoise y las ponemos en la olla a cocinar junto con el ajo la cayena y el laurel hasta que doren.
  2. Cortamos la carne en cubitos y la añadimos a la olla con todo lo anterior y removemos. Todo esto a fuego medio bajo. Controlamos las lentejas y si vemos que ya no están duras las escurrimos un poco y la añadimos a la olla de las verduras y cubrimos con el mismo agua donde hirvieron. Removemos, tapamos y dejamos que sigan hirviendo. Mientras tanto pelamos las patatas y cubeteamos. Estas se las añadimos en los 10 últimos minutos de la cocción. Hay que controlar el agua, que no le falte.
  3. Controlamos las lentejas pasados unos 15 min. y añadimos el comino y removemos. A continuación las patatas volvemos a tapar. Pasados los 10 min. le ponemos un poco de puré de tomate y azúcar y removemos bien. Si la patata está tierna, apagamos el fuego añadimos el perejil bien picadito y dejamos reposar.
  4. A todo esto no nos olvidemos del chorizo y la morcilla. Con unos 15 min. hirviendo está bien. Es importante darle unas pinchaditas para que suelten la grasa y no "contaminen" el caldito de las lentejas. Así no se hacen pesadas a la hora de comer acompañadas de un buen pan y un vinito tinto. Este plato tiene todas las vitaminas L, CH y M para la salud. Buen provecho!!

As your experience as well as confidence grows, you will discover that you have more natural control over your diet and adjust your diet plan to your personal preferences in time. Whether you intend to serve a recipe that uses fewer or even more active ingredients or is a bit basically zesty, you can make simple adjustments to achieve this objective. Simply put, begin making your recipes on time. When it comes to basic cooking skills for beginners you do not need to learn them however only if you grasp some straightforward food preparation strategies.

This isn't a total overview to fast and also simple lunch dishes yet its excellent food for thought. Hopefully this will certainly get your imaginative juices moving so you can prepare tasty dishes for your family members without doing too many square meals on your trip.

So that is going to wrap this up with this special food Simple Way to Prepare Quick Guiso poderoso de lentejas con chorizo y morcilla. Thank you very much for your time. I am confident that you can make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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